Anxietate si Depresie

miercuri, aprilie 05, 2006

Depresie - alinare cu presopunctura

De cate ori vorbesc despre depresie imi amintesc o butada cu referire la zidul Berlinului si la problema celor doua Germanii de pana la 1989. Presedintele francez de Gaulle a fost intrebat prin anii 1960, ce parere are despre aceasta chestiune. El a raspuns politicos, ca orice francez: " Este o problema atat de mare si de importanta, incat imi scot palaria in fata ei si trec mai departe ".

Asa si noi cu depresia. Dar dupa cum zidul Berlinului a cazut asa si depresia poate fi ameliorata si chiar vindecata.

In prezent, pregatim un articol cuprinzator despre acesta " chestiune importanta " care ne va mai lua cateva saptamani. Am vazut insa ca ieri, 4 aprilie, multi cititori ai paginilor site-lui nostru s-au interesat de depresie. Ne-am gandit ca pana la terminarea articolului cu pricina sa va oferim cateva sfaturi care va pot ajuta la ameliorarea starilor de depresie. Este vorba despre cateva elemente de presopunctura.

Presopunctura este folsitoare la alinarea anumitor simptome fizice precum si a starilor medii de depresie. Presopunctura se executa aplicand o presiune suficient de ferma asupra anumitor puncte de pe suprafata corpului. De regula, aceste puncte sunt puncte de pe meridianele de acupunctura. Daca preferati, in loc de presiune puteti freca ferm acele puncte (fara a rani pielea) si rezultatul va fi acelasi.

In conformitate cu Medicina Traditionala Chineza, depresia este cauzata din cauza reprimarii anumitor emotii, cum ar fi suparare sau vinovatie (a inabusirii lor in sufletul nostru fara a incerca sa le rezolvam, cu noi sau lumea exterioara, asa cum s-ar cuveni). Folosind punctele de acupunctura sau presopunctura, cum doriti sa le numiti, acea energie se deblocheaza si incepe sa circule din nou libera prin corp. Puteti examina ce simtiti cand executati exercitiile de presopunctura si veti intelege mai bine rostul acestor explicatii. Incercati in repetate randuri pana corpul reactioneaza si incepe sa " colaboreze " cu dumneavoastra.

Urmatoarele puncte sunt foarte importante pentru alinarea depresiei. Nu este neaparata nevoie sa le folositi pe toate din cele mentionate. Folosirea unuia sau a doua dintre aceste puncte, oricand aveti o mana libera pot fi efective in controlarea depresiei. O alta metoda este folosita cu succes de unii din pacientii nostri : dimineata dupa cateva exercitii usoare de gimnastica, masati usor cu degetele pe rand fiecare dintre punctele amintite mai jos. Va veti pregati astfel pentru o noua zi si veti putea preveni multe dintre simptomele depresiei.

Mai mult despre acest subiect la http://soothe.ca/depresie.htm

1 Comments:

At 10:10 a.m., Anonymous Anonim said...

Interesanta ideea cu presopunctura, nu stiu cat de eficienta este insa; ne puteti da niste detalii mai concrete despre eficienta acestora?

Anxietatea se poate vindeca prin presopunctura si acupunctura? Ce alte remedii ar mai fi utile?

 

Trimiteți un comentariu

<< Home